Yritysesittely

Miehestä ja kaivinkoneesta tuli Mc Machine Oy

Mc Machine Oy on pitkän linjan kaivinkoneyritys, joka on ollut mukana monissa erilaisissa ja erikokoisissa projekteissa. Tietotaitoa, erikoisosaamista ja kokemusta on karttunut sitten alun mies ja kaivinkone toiminimiaikojen.

Markus Blomqvist
Markus Blomqvist, Mc Machine Oy:n omistaja

Kaikki alkoi Porvoon saaristossa 1980-luvulla

Mc Machine Oy on perustettu vuonna 2003 marraskuussa, mutta yrittäjä Markus Blomqvistista tuli jo 1980-luvulla kun hän osti ensimmäisen oman kaivinkoneensa. Ensimmäinen projekti oli tenniskentän teko. Työ johti seuraavaan ja pian Markus Blomqvist oli merkittävä tekijä, varsinkin kun kyseessä oli saariston vaikeat olosuhteet ja vesistökaapelointi. Hän on tehnyt kaivuutöitä sekä kaapelinupotusta vesi- ja viemäröintiä varten Porvoon edustan lähes jokaisella saarella. Mukaan kuvioihin tulivat myös koulut ja päiväkodit. Blomqvist onkin tehnyt perustuksia, peli- ja muiden kenttien asennuksia tai lisärakennuksia jokaisella Porvoon alueen koulupihalla. Itä-Uudenmaan valokuituprojekteissa Mc Machine on ollut mukana ihan niiden alusta asti, eli jo reilut 15 vuotta.

Tänä päivänä Mc Machine Oy työllistää noin 10 henkilöä kokopäiväisesti sekä useampaa alihankkijaa ja yhteistyöpartneria. Mc Machinen kalusto on tarkkaan mietittyä, monipuolista, tuottavaa ja erittäin suorituskykyistä. Uudemmat koneet myös täyttävät EU:n päästösuositukset.


Mc Machine Oy yritysesittely

1980-luvulla
  • ensimmäinen kaivinkone
2000
  • ensimmäinen vesistökaapelointi
2003
  • mc machine Oy perustettu
2008
  • ensimmäinen valokuituprojekti

Toiminta-alue ja asiakkaat

Toiminta-alue on Helsingistä Lappeenrantaan ja mukaan mahtuu niin Kirkkonummi kuin muun muassa Kotka, Vantaa, Espoo, Sipoo, Mäntsälä, Pukkila, Askola, Myrskylä, Hyvinkää, Loviisa, Lapinjärvi, Pernaja sekä tietysti Porvoo saaristoineen.

Asiakkaita ovat pääasiassa kunnat, kaupungit, yritykset, osuuskunnat ja myös yksityishenkilöt.

Vastuullisuus on viisautta

Arvojamme ovat turvallisuus, avoimuus ja laatu

Ympäristö

Ympäristö on Mc Machine Oy:n työpaikka. Maanrakennustöitä tehdään kaupunkimiljöössä ja taajaman ulkopuolella luonnon helmassa. Ympäristön vaaliminen on Mc Machinen tehtävä myös työn puolesta – valitaan pienikulutuksisia ja tehtäväalueeseen mitoitettuja koneita tai vaihtoehtoisia työtapoja kuten suuntaporausta kaivamisen sijaan aina kun se on mahdollista. Pienempi kulutus on paitsi vähäpäästöisempää, myös taloudellisempaa asiakkaankin näkökulmasta. Mc Machinen tavoitteet ovat, että kalusto täyttää EU:n Stage päästösuositukset, ja että jokaiseen maisemaan löydetään ympäristöystävällisin ratkaisu.

Hallittu kasvu

Vakaa taloudellinen kehitys on tärkeää sekä yrittäjälle että asiakkaalle. Yrityksen hyvä talous tuo vakautta ja turvallisuutta niin työnantajana ja pitkäaikaisena yhteistyökumppanina kuin asiakassuhteessa. Mc Machine on yrityksenä kasvanut tasaisesti ja hallitusti, kilpailukykyinen kehittäminen on yksi yrityksen peruskivistä – nyt ja tulevaisuudessa.